Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Волейбол

Волейбол (чоловіки)

Історія чоловічого волейболу з 2009 року, коли наша збірна виборола срібло в обласних змаганнях.

УАБС НБУ

З роками команда змінювалася, змінювалося і її місце у рейтинговій таблиці серед вищих навчальних закладів. Починаючи з 2010 року, наші волейболісти виборювали звання бронзових призерів і міських, і обласних змагань.

УАБС НБУ

У сезоні 2014-2015 н.р. волейболісти УАБС стали бронзовими призерами міської спартакіади і обласної універсіади серед ВНЗ ІІІ-IV р.а. Цього ж року наші волейболісти вибороли бронзові нагороди обласної універсіади з пляжного волейболу серед ВНЗ ІІІ-IV р.а.

У сезоні 2015-2016 н.р. чоловіча збірна команда УАБС з волейболу стала срібним призером у міській спартакіаді серед ВНЗ ІІІ-IV р.а.

Склад команди:

  1. Спичак Олександр – капітан (№13)
  2. Булиндін Дмитро (№3)
  3. Велітченко Віталій (№8)
  4. Тарасенко Іван (№10)
  5. Бойко Павло (№5)
  6. Величко Владислав (№6)
  7. Воробей Іван (№11)
  8. Рябець Ярослав (№4)
  9. Овчаренко Микита (№7)
  10. Нищета Павло (№2)
  11. Гудима Ярослав (№9)
  12. Старинцев Антон (№1)
fiz la

Тренер чоловічої команди з волейболу – Салатенко Іван Олександрович.

Волейбол (жінки)

Історія жіночого волейболу розпочинається з 2005 року. Саме в цьому році відбувається становлення жіночої волейбольної команди, до складу якої увійшли найкращі гравці навчальних груп за підсумками академіади.

З 2006 року жіноча команда з волейболу робить свої перші кроки у спортивному житті міста та області. Але вагомі спортивні здобутки приходять до дівчат у 2011 році, коли вони вперше вибороли III місце у міській спартакіаді.

Цього ж року команда дівчат виборола II місце з пляжного волейболу серед команд вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації Національного банку України.

У 2012 році команда дівчат із класичного волейболу виборює III місце на чемпіонаті області серед студентів вишів III-IV р. а., стає срібним призером України з пляжного волейболу серед ВНЗ НБУ. 

У 2013 році команда закріплює свій успіх і знову стає бронзовим призером обласної універсіади, обігравши команду СНАУ з рахунком 3:0 і команду Глухівського педагогічного університету з рахунком 3:1.

У сезоні 2014-2015 н.р. наша жіноча збірна взяла участь у міських та обласних змаганнях серед ВНЗ ІІІ-IV р.а., виборовши у міській спартакіаді бронзу, а у обласній універсіаді – срібло.

Цього ж року жіноча збірна УАБС виборола бронзові нагороди обласної універсіади з пляжного волейболу серед ВНЗ ІІІ-IV р.а.

Тренер збірної – асистент кафедри фізичного виховання Яна Василівна Карабут.