Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту
СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Стрільба з лука

У 2014 році чемпіонат України з стрільби з лука вперше за 18 років пройшов у Сумах в унікальному спортивному комплексі Інституту освіти і науки бізнес-технологій «УАБ» Сумського державного університету. Під час відкриття чемпіонату України Перший віце-президент Федерації стрільби з лука Валерій Булко зазначив, що це найкращий спортивний комплекс, в якому можна провести конкурс цього рівня, і запропонував йому зустрітися з представниками Європейського Союзу та міжнародного спорту організаціям ініціювати проведення зимових чемпіонатів і чемпіонату світу в Сумах.

У нашій установі стрільба з лука почала розвиватися з вступом у 2010 році Поліни Родіонової – студента факультету бухгалтерського обліку та фінансів. член збірної України, багаторазовий переможець чемпіонатів України, Чемпіон світу з футболу (Лас-Вегас, США, 2012), чемпіон світу (Уси, Китай, 2013), срібний призер чемпіонату світу (Легніца, Польща, 2010, Нім, Франція, 2014;), чемпіон Європи (Турін, Італія, 2008, Vinenden, Німеччина, 2010; Нікобін, Данія, 2012), бронзовий призер чемпіонату Європи (Любляна, Словенія, 2014), переможець Кубку Європи (Віль, Німеччина, 2006, Нікосія, Кіпр, 2007, Батумі, Грузія, 2008, Сарцана, Італія, Пунта-Умрія, Іспанія, 2009, Бухарест, Румунія, 2013).

У вересні 2014 року Поліна Родіонова та Ірина Шерстюк, як члени збірної Сумської області, стали переможцями Кубка України з стрільби з лука (у Каховці). Також Поліна Родіонова зайняла перше місце в індивідуальному конкурсі. У січні 2015 року під час чемпіонату України з лука Вероніка Литовцева та Поліна Родіонова досягли фіналу в індивідуальному конкурсі. Після конкурсу Вероніка Литовцева виконала стандарти майстра спорту України. 7-8 лютого 2015 року Поліна Родіонова зайняла друге місце на Міжнародному турнірі з стрільби з лука у м. Терезин, Польща. Літовцева посіла 4 місце серед 32 учасників. 14-16 травня 2015 року студенти Інституту Поліна Родіонова та Вероніка Літовцева взяли участь у загальнонаціональному конкурсі стрільби з лука “Кубок Буковини” (у Чернівцях). За результатами конкурсу дівчата зайняли друге місце в командному заході. За дорученням голови Сумської обласної адміністрації Поліна Родіонова отримала стипендію на 2015 рік від талановитої спортсменки області.